A HNNÖ Singvögel Chor énekkara, információk

A harkányi német nemzetiségi hagyományőrző kórus, helyi gyökerek hiányában, a Baranya Megyében élő németség népdal-anyagából táplálkozik. A jelenlegi dalkör hat éve érlelődik, főleg népdalokból összeállított csokrokkal, de szívesen éneklünk népies műdalokat is.

Harkány fürdőváros, rendezvényeinek se szeri, se száma. Ezekre a fesztiválokra sok németajkú vendég érkezik, hazalátogat, ezért nagy örömünkre sok fellépési lehetőség adódik, de igyekszünk egyházi ünnepeken, és egyéb kulturális rendezvényeken is helytállni.

2020 augusztusában volt első alkalom, hogy egyenruhában léptünk színpadra. Nagy körültekintéssel válogattunk a népviseletünk elkészítéséhez szükséges minták közül. Természetesen hagyományos baranyai népviseletet választottunk. Ruháink elkészítését önkormányzatunk finanszírozta. A kiegészítőket lelkes tagjaink, segítőink készítették saját kezűleg. Köszönet mindenkinek a segítségért.

Műsorunkat többször színesítjük hangszeres játékkal, kísérettel.

Gyakran énekelünk a szerelemről, a hazaszeretetről és azokról a csodálatos napokról, mely felejthetetlen élményekkel gazdagítja életünket.

Furulyán Eckert Manuéla és Tomkó Sarolta játszanak. A kórust vezeti Tomkó Sarolta.